Buraki ekologiczne

Buraki kiszone W CZARNYM LESIE powstają w wyniku naturalnej fermentacji ekologicznych polskich buraków ćwikłowych. Kiszone w kamionkowych beczkach, w towarzystwie ekologicznego czosnku i ekologicznych przypraw charakteryzują się nie tylko niepowtarzalnym i oryginalnym smakiem – są prawdziwym rezerwuarem zdrowia.

Stosujemy naturalną kamienną sól kłodawską, bogatą w mikroelementy, bez dodatku antyzbrylaczy. Do kiszenia nie dodajemy kultur starterowych, cukru, octu, ani substancji konserwujących.


Responsive image

Surówka z kiszonych buraków

Składniki:
  • 1 duże jabłko
  • 1 średnia cebula
  • słoik kiszonych buraków W CZARNYM LESIE
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
Przygotowanie:

Jabłko zetrzyj na dużych oczkach tarki, cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj odsączone buraki W CZARNYM LESIE, przypraw pieprzem i wymieszaj. Gotowe! Podawaj do dań mięsnych, wegetariańskich, grilla.

SMACZNEGO!

Sok z kiszonych buraków

Składniki:
  • słoik kiszonych buraków W CZARNYM LESIE
  • opcjonalnie: woda
Przygotowanie:

Zawartość słoika przełóż na sitko o drobnych oczkach, odstaw nad szklanką do odcieknięcia. Jeśli sok jest dla Ciebie zbyt gęsty lub za kwaśny, dodaj przegotowaną lub mineralną wodę do uzyskania pożądanej konsystencji i smaku. Ciesz się zdrowym i esencjonalnym sokiem!

SMACZNEGO!

O Nas

Skakun sp. z o.o. producent ekologicznych przetworów W CZARNYM LESIE.

Responsive image Responsive image

Kontakt

tel: +48 576-892-288
email: biuro@wczarnymlesie.pl
Facebook